Een poker home game: Het eten

iveyburger

Een poker home game organiseren is een 13-delige serie over hoe je de perfecte home game kunt organiseren voor je vrienden en collega's. We behandelen verschillende onderwerpen, zoals welke poker variant het beste is om te spelen, welke handen het beste zijn en zelfs welke drank en voedsel je het beste kunt serveren. Volg deze gids en je zult merken dat mensen al twee weken van tevoren hun seat veilig willen stellen. In het zevende artikel behandelen we welk eten je het beste kunt serveren bij een poker home game.

Het zevende artikel een speciaal artikel dat is geschreven door John Donohue van Stay at Stove Dad die twee maaltijden heeft samengesteld voor je eerstvolgende poker game.

Donohue is een 42-jarige journalist en vader van twee kinderen die Stay at Stove Dad begon en vervolgens een boek heeft samengesteld, genaamd Man with a Pan, waarin 21 schrijvers en chefs het koken bespreken.

Wanneer de inhoud van dit artikel goed bevalt dan raden we je aan om zijn uitstekende Stay at Stove Dad blog te lezen.

Eet smakelijk!

Door John Donohue

Ik ben niet bepaald een gokker, alhoewel ik wel kinderen heb en dit de grootst mogelijke gok is in het getrouwde leven, dus ik denk dat ik toch wel enig risico durf te nemen.

Toen ik nog vrijgezel was nam ik weleens deel aan een poker game, tezamen met wat “vrienden” van het werk. Ik heb er een quote van gemaakt aangezien onze vriendschap nooit in stand was gehouden wanneer ik niet gestopt was met kaarten met hen. Je kent het oude gezegde wel over het spotten van de sucker aan de tafel en het kostte me twee dagen om erachter te komen wie de sucker was. Dat betekende dus ook tegelijkertijd het einde van mijn prille pokercarrière.

Wanneer ik echter een poker home game zou organiseren dan zou ik zeker eten erbij serveren. Ik heb bij een aantal vrienden die pokeren geïnformeerd over wat bij hen in de smaak zou kunnen vallen. Pretzels was het universele antwoord – het blijkt dat men geen plakkerige dingen wil, omdat dit niet handig is met kaarten.

Nu moet ik zeggen dat pretzels voor mij niet zouden werken – Ik heb een proteïne snack nodig, want anders hou ik het niet vol om zo lang te spelen. Ik bedacht echter andere alternatieven die wellicht wat ver gezocht zijn, maar ik denk dat ze zullen voldoen aan de eis dat je handen min of meer schoon blijven en ongeacht wat de kaarten die avond brengen, jij als een winnaar uit de bus komt met deze twee gerechten. Ze zijn namelijk rijk aan eiwitten, waardoor je een hele avond door kunt spelen.

Mosselen a la Plancha

Voor iets hartig kun je mosselen a la plancha maken. Dit kan bijna niet fout gaan en het enige wat  je nodig hebt (naast de mosselen) is een gietijzeren koekenpan. Dit is overigens prima te combineren met bier.

1 pond mosselen

Spoel de mosselen goed af en maak ze schoon. Gebruik alleen de mosselen die nog helemaal gesloten en intact zijn.

Verwarm de gietijzeren koekenpan totdat deze heet is.

Plaats de mosselen in de pan in één laag.

Kook op hoog vuur totdat de mossels opengaan en verwijder de sappen. Wanneer de vloeistof verdwenen is, zijn de mosselen klaar.

Je kunt de mosselen rechtstreeks uit de pan eten en deze zullen heerlijk smaken.

Het zal genoeg zijn voor ongeveer 2-3 mensen, dus bij meerdere spelers dien je ook wat meer mosselen te kopen.

Schuimgebak

Wanneer je liever een zoet gerecht hebt dan kun je kiezen voor schuimgebak. Dit wordt vaak gebruikt als dessert, maar deze bestaan bijna volledig uit proteïne, dus je zult geen energie tekort komen. Ik heb alleen geen idee of het goed smaakt met bier.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

4 eiwitten

3/4 kop suiker

1 t. vanilla extract

Klop de eiwitten totdat ze schuimen

Voeg vanilla toe

Voeg op een gegeven moment wat suiker toe

Klop tot de stijve pieken zich vormen.

Bedek de bakplaat met vetvrij papier en bak (echt, ovendroog) op 225 graden voor een lange tijd (ongeveer een uur)-afhankelijk van of je ze taai of knapperig wilt.

In degelijke gerechten staat dat je ervoor moet zorgen dat de eiwitten 70 graden moeten zijn en dat de suiker gezift moet worden, maar ik ben lui en doe geen van beide. Bij Joy of Cooking geven ze aan dat je moet bakken op 275 graden wanneer je ze taai wilt hebben en wanneer je ze knapperig wilt hebben dan op 225 graden. Laat ze vervolgens in de oven, met de hitte uitgeschakeld en de deur open, gedurende 30 minuten afkoelen.

Je kunt ze ook met bessen en ijs serveren, maar anders kun je ze gewoon in je mond stoppen tijdens het spelen.

Meer artikelen over de perfecte home game organiseren:

Vul juist in

Error om reactie op te slaan

3 min wachten om volgende reactie te plaatsen

Comment staat in de rij voor goedkeuring.

Geen Reacties